Natur RHIZO

Rövid leírás

A Natur Rhizo egy olyan komplex talajoltó készítmény, amelyet a pillangós növények alternatív tápanyag-utánpótlási lehetőségeként fejlesztettünk ki.
Kérjen egyedi ajánlatot!


Leírás

A Rhizobiumok jótékony hatásával

A Natur Rhizo a Natur Micro termékcsalád tagja. Különböző Rhizobiumtörzseket tartalmaz, ezáltal az összes pillangós növény termesztésénél nagy sikerrel alkalmazható.

A Rhizobium gümők a pillangós növények életében rendkívül fontos szerepet töltenek be a szervetlen műtrágyák mellett. Szimbiózisban élnek a gazdanövényekkel, így természetes nitrogénmegkötésre képesek. A mai növénytermesztési gyakorlat szerint a pillangós növények esetében a vetőmagot, és a termőtalajt is oltjuk, olthatjuk. Természetesen mindkét eljárás javasolt a korai és a későbbi vegetatív állapotok során is.

Az utóbbi megoldásban, vagyis a talajoltásban segít a Natur Rhizo, természetes tápanyagot biztosítva a gazdanövénynek.

Miért a Natur Rhizo?

  • A légköri nitrogén megkötésében a Bradyrhizobium japonicum, és a Rhizobium leguminosarum is segítséget nyújt.
  • Használatával minimalizálhatjuk a műtrágyák felhasználását.
  • Élettel telíti a talajt, sziderofor hatásának révén még egészségesebb talajt kapunk.
  • A Trichoderma asperellum összetevőnek köszönhetően erősítjük a talaj természetes ellenálló képességét olyan parazita gombák ellen, mint pl. a Sclerotinia.

A Natur Rhizo az alábbi feladatokért felelős mikrobatörzseket tartalmazza

Mikrobatörzsek Nitrogén-kötés Foszfor mobilizálás Növényi növekedést elősegítő

Gomba-betegségek elleni immunitást segítő

Cellvibrio flavescens Baktérium csíraszám:
4 x 108
db/cm3
X X
Paenibacillus polymyxa X X X
Bacillus megaterium X
Azotobacter chroococcum X X
Bradyrhizobium japonicum Gomba csíraszám:
5 x 106
db/cm3
X
Rhizobium leguminosarum X
Trichoderma asperellum
Phanerochaete chrysosporium X X

Mennyire hatékony?

NÉBIH kísérleti eredmények 2016
Kísérlet helye: Szalánta, Baranya megye
Növényi kultúra: Szója, Isidor

Az eredmények alapján megfigyelhető, hogy a Natur Rhizo a kezeletlen parcellákhoz képest jelentősen magasabb értékeket hozott. Kimagasló eredmény született a hüvelyenkénti magszámban és a parcellánkénti termésátlagnál, ami a termelők számára az egyik legfontosabb szempont. Ezek mellett a beltartalmi értékekre is pozitív hatással van a termék, amely nagyon fontos a takarmányozási és élelmezési szempontoknál.

Felhasználása

A Natur Rhizo használatát pillangós kultúrákhoz (szója, borsó, lucerna) javasoljuk. A kétkomponensű készítmény baktériumkomponensből és gombakomponensből áll.

  • A javasolt dózis 4+1 (baktérium + gomba) liter/ha, vagy dupla dózis, 8+2 liter/ha.
  • A két komponenst közvetlenül felhasználás előtt szükséges alaposan összekeverve homogenizálni.
  • A Natur Rhizo talajoltóanyagot vízzel hígítva kell kijuttatni.

Kijuttatás

A baktériumokkal és gombákkal dúsított talajoltót szántóföldi permetezővel, vagy a cégünk által forgalmazott speciális, azonnali bedolgozást biztosító Natur Jet permetezővel javasolt kijuttatni, majd ezt követően a talajba beforgatni. Érdemes a folyamatot szélcsendes, nem túl forró napszakban végezni.

Szántóföldi permetezővel:

  • 1 hektárra a 4 + 1 liter (vagy dupla dózis, 8 + 2 liter) Natur Rhizo oltóanyag összekeverve
  • legalább 200 liter vízben feloldva kell kijuttatni
  • a kijuttatás után minél hamarabb beforgatni a talajba

Natur JET-tel:

  • 1 hektárra a 4 + 1 liter (vagy dupla dózis, 8 + 2 liter) Natur Rhizo oltóanyag összekeverve
  • 40-60 liter vízben feloldva kell kijuttatni és beforgatni.

A kijuttatáshoz javasolt körülmények

  • Szélcsendes időben, 10-20 ˚C léghőmérsékletnél, erős napsütéstől mentes időszakban permetezzünk.
  • Előnyös, ha a kipermetezett oldat nedves talajra kerül. Minél előbb, lehetőség szerint a kijuttatással egy menetben, de legfeljebb 24 órán belül forgassuk be a talajba.

Eltarthatóság

Eredeti, zárt csomagolásban 6 hónapig.
Száraz, fedett, legfeljebb 5 ˚C hőmérsékletű helyen tárolandó!

Amennyiben további kérdés merülne fel, úgy kérjük jelezze szaktanácsadó kollégáinknak!

Adatvédelmi központ

Szükséges sütik

Feltétlenül szükséges sütik olyan funkciókat biztosítanak, amelyek nélkül a honlapunk nem használhatók rendeltetés szerűen. Ezen cookie-kat kizárólag mi használjuk, ezért ezek az első fél cookie-jai. A feltétlenül szükséges cookie-k használatához az Ön hozzájárulására nincsen szükség. Ezért a feltétlenül szükséges cookiekat nem lehet be és kikapcsolni. A honlapunkon a következő Feltétlenül szükséges sütiket használjuk:

naturahsession, language, gdpr_privacy_bar, gdpr_consent_types, gdpr_allowed_cookies, hu_advert_{ID}

Funkció és teljesítmény sütik

A Funkcionális cookie-k lehetővé teszi a honlapunknak a már megadott részletek elmentérését és ezen adatok alapján tökéletesített és személyre szabottabb funkciókat kínáljunk. Ezen cookie-k csak anonimizált információkat gyűjtenek és tárolnak, tehát ne tudják követni az Ön egyéb honlapokon való mozgását. A teljesítmény cookie-k arról gyűjtenek adatokat, hogy hogyan használják a honlapunkat. Ezeket arra használjuk, hogy jobban megértsük miként használják a honlapunkat, hogy annak tartalmát és funkcióit javítsuk. Kérjük vegye figyelembe, hogy a funkcionális és teljesítmény cookie-k kikapcsolása korlátozhatja a honlapunk bizonyos funkcióinak működését. A honlapunkon a következő Funkció és Teljesítmény sütiket használjuk:

TawkConnection, TawkCookie, Tawk_{ID}, __tawkuuid, _ceg.s, _ceg.u, _ga, _gat, _gid, DSID, AID
_ga, _gat, _gid, DSID, AID
TawkConnection, TawkCookie, Tawk_{ID}, __tawkuuid
_ceg.u, _ceg.s

Tájékoztatjuk, hogy a honlapon ún. sütiket (cookie-kat) használunk, amelyeknek célja, hogy anonimizált formában látogatottsági információkat gyűjtsön, valamint elképzelhető, hogy bizonyos szolgáltatások nélkülük nem lennének elérhetőek. Egyes cookie-k amelyet használunk harmadik személyek számára gyűjtenek adatokat, amelyeket arra használnak, hogy olyan reklámokat jelenítsünk meg mi és harmadik személyek, amelyek relevánsak Önnek. A sütikről, valamint ezek engedélyezéséről és tiltásáról az Cookie / Süti Tájékoztatóban talál részletes tájékoztatást, vagy a sütiket Ön is bármikor beállíthatja.